4 november 2019

Den senaste veckan (i alfabetisk ordning)

A. Allting
Allting gör inte ont, allting skadar mig inte - men min kropp, mitt jag, beter sig som att det gör det.

B. Bli bra
Bli bra, fokusera på att bli bra ber många mig om. Jag skulle om jag visste hur, tro mig.

C. Chans
Chansen att jag blir bra innan jul känns otroligt låg, men aldrig blir man väl helt bra? Livet fortsätter väl med alla sina misärer. Men kanske bara lite bättre?

D. Dagarna
Dagarna går långsamt fram just nu, sysselsätter mig med saker fram tills att klockan blir fyra. Då räknar jag timmarna, halvtimmarna, minuterna tills att jag får ta min sömnmedicin. Slut för idag.

E. Elcykel
Jag tog den idag, det känns som att det var längesen jag orkade cykla på en gammal hederlig. Men jag orkade cykla till ica och tillbaka. Det var stort. Främst att gå på ica själv-delen.

F. Framtiden
Jag pratade om den med mitt omvårdnadsteam idag, att det är sällan jag blir så ångestladdad och arg som när jag tänker på den. De svarar att det inte kommer vara såhär för evigt. Jag svarar att det har varit såhär halva mitt liv. Det är svårt att se ljuset.

G. Game
Game of Thrones. Har börjat lyssna på soundtracket igen, i listan som varit nästintill orörd sen 2015. Men nu, precis som då, stillar den mig. Stressar inte som musik med ord.

H. Hemma
Har varit här länge nu. I barndomshemma. Inte mitt nya hemma-hem. Det frustrerar mig samtidigt som det är den enda lösningen. Jag saknar att ha mitt hemma. Med en liten kyl, noga utvalda växter och jäskorgar.
I. Inuti
Inuti, i hjärtat eller själen eller bara benmärgen, har något förändrats. Jag hoppas det åtminstone. Jag ser det som bäst när jag är här, i Katrineholm. När jag cyklar förbi gator och kvarter. Ser minnesbilder av mig själv som fjortonåring. Hur jag tänkte hur jag såg ut hur jag kände. Jag är glad att tiden går.

J. Jackan
Den jag har med mig hem är en höstjacka, kanske till och med vår. Det börjar kännas nu.

K. Knapp
Knappen av Martin som jag satt på min röda kånken.

L. Löften
Löften är svårt, när är det ett löfte eller bara något som någon sagt?

M. Morgonluften
Den är så kall, så bitande. Älskar det.

N. Noggrannhet
Noggrann, att vara det hjälper mig just nu. Att fokusera på att laga ett bröd eller en maträtt med full noggrannhet. Stillar ångest, eller kanske mer vilseleder den.

O. Oro
Oro. Vad är klockan, har jag sovit för länge. Har jag missat att ta min medicin idag. Tycker mina vänner fortfarande om mig. Är min lymfkörtel svullen för att jag håller på att blir sjuk eller är det något annat. Tänk om den här panikattacken blir den värsta. Vem är jag om jag inte orkar göra något av det som ger mig mening.

P. På
Jag slår på noise cancelling-hörlurarna även fast det är natt. De små ljuden är ännu en punkt på listan över saker att oroa mig över.

Q.
Quelqu'un m'a dit - Carla Bruni

R. Ro
Får jag just nu av Bon Appétit Mag. Youtubekanalen. Recepten. Kockarna. Bästa jag upptäckt i år.

S. Stormvarning
Heter det senaste teét jag köpte. Kanel och appelsin.

T. Tursam
Jag känner mig väldig tursam och lyckligt lottad som bor i Sverige ändå när det kommer till vård. Den hjälpen jag har fått den sista månaden, den sista veckan, är bortom vad jag förväntat mig.

U. Udon
Udonnudlar. Tänkt på det minst varannan dag. Vill laga något med det. Kimchinudlar. Mm.

V. Vinter
Ser så mycket fram emot det. Till riktig vargavinter med raggsockor och underställ för att gå ut på promenad.

W.
www.hbonordic.com

X.
Försöker kryssa saker att göra min att göra lista för förra veckan. Skriva brev till min brevvän. Börja på en ny bok. Betala hyra.

Y. Yrsel
Så extremt mycket yrsel just nu.

Z.
Ziggy Alberts låt Intentions (22)
Å. Ånger
Jag undrar om jag kommer att känna det. Ånger över något jag själv inte kan styra över. Är det ens rimligt att ångra sig över något sånt?

Ä. Ärligheten
Ärligheten. Önskar att jag hade mer av den när jag var yngre. Om mitt mående. Är glad att jag har det nu. Hoppas jag kan hjälpa unga i min omgivning att vara ärliga. Ärligare.

Ö. Öppnade
Öppnade just upp ett paket som kom på posten från Hanna. Är förundrad hur bra vi fortfarande kan känna varandra även om vi bara hinner ses tre gånger per år numera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar