26 november 2017

Torsdag i november

Det är en torsdagmorgon i November. Jag har just vaknat upp på ett golv invirad i ett täcke och två filtar. Värme, behöver värme. Jag reser mig sakta upp för att gå och tvätta ansiktet, sticker in huvudet i köket och hälsar godmorgon till Sandra som är i fullgång med att koka ägg och tina bröd. 
I ett par timmar sitter och vi och pratar om relationer, viktiga samtal, psykologi och psykisk ohälsa. All snö som dagarna innan hade lagt sig vacker över hela Aneby är som bortblåst. Det enda som finns kvar är en antydan till frost. Vi vid köksfönstret och ser grannen, precis likt dagen innan, som är ute och går med sin hund (hunden kommer alltid några sekunder efter sin matte).
Vi diskar till tonerna av julmusik, även om julen inte finns kvar utomhus så kväver inte det det faktum att vi kvällen innan drack glöggte. Innan jag går beskriver hon promenadstigen som leder in till stan, två gånger eftersom att mitt minne inte är det bästa. Vi kramas och jag börjar marschera in i skogen. Går i jämn takt till Hide and Seek (Blue) av Fatai medans träden sakta börjar sluka all form av dagsljus.
Efter en halvtimma smyger jag ned på nedervåningen i korskyrkan och kramar om Rebecca, Ida, Filippa och Elias som har sin praktik där. Väntar in Eksjö-teamet som också är påväg hit för att äta middag tillsammans med oss. Elias lagade ris med en kycklinggryta på kokosmjölk, svamp, morötter och annat gott.
Efter några timmar och lite dans med Joel och Filippa senare sticker vi till Ica för att köpa fyra olika sorters glass att förtära. Myser i några timmar till innan vi beger oss till Eksjö allihopa för att äta pizza och ha andakt hemma hos teamet. Vi skjuter ihop köksborden, lägger ut alla kartonger och låter hela huset fyllas av skratt och varma ord.
SparaSpara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar