4 november 2017

Lördagslista

Lördag fastän det känns som söndag, fast egentligen har hela den här höstlovs veckan känts som en enda utdragen lång söndag. En söndagförmiddag för att vara mer specifik. När man bara väntar på att den spontana överraskande glädjen ska knacka på eller den totalt förlamande ångesten. Men jag har haft ett lov åtminstone (tänkte skriva "ett bra lov" när jag insåg att jag bara ville skriva det för sakens skull, när det egentligen inte reflekterar verkligheten alls. Men ett lov har jag haft).
Jag lyssnar: just nu på min höstspellista, vilket är nummer fem sedan 2012. Musik som jag har ägnat mer tid åt i dit sista är Coldplays gamla album, Noah Gundersen, instrumental lovsång (ping tack Paulina för listan!!), Tash Sultana och Den du elsker av Marie Hognestad.
Jag läser: Gud i tyst läge av Pete Greig, förmodligen det mest givande jag läst på år. Även Just Kids av Patti Smith, Ödehuset av William Paul Young och Roxanne Gays I vilt tillstånd. Läser också en del kurslitteratur som för närvarande inte är så hejdundrandes exotisk eller spännande.
Jag tittar: Just nu när jag är ledig så kollar jag om New Girl, för kanske fjärde (? ??) gången och faller i en djup förälskelse gång på gång. Har även kollat på To the Bone + I, Daniel Blake i veckan. Ska se en sista film ifrån min watchlist nu ikväll innan jag åker tillbaks till Rally och pausar ifrån film- och serietittande.
Jag funderar: På hur den kommande veckan kommer att fungera, om jag kommer få den att fungera, hur jag ska lyckas vara mer ensam (när man delar boende med 27 andra människor). Har också börjat fundera på framtiden för första gången på fyra år, jag har liksom alltid haft bibelskole-planen som kom efter gymnasiet, men börjar inse nu att jag inte har någon plan efter det. Antingen är det jättepositivt eller raka motsatsen. Hoppas på det förstnämnda.
Jag känner: Mig just nu för tillfället väldigt, väldigt liten. Glömsk. Förvirrad, ledsen och besviken. Med betoning på de sistnämnda. Jag har inte satt upp stora gigantiska megaförväntningar på livet just nu, men det hade vart fint med lite medvind. Men jag känner mig också fin och bekväm i mina nya bågar.
Jag hoppas: Hoppas, ber, ger allt jag har för att sätta min tilltro på att den nya medicinen som jag börjat med ska fungera, den måste fungera. Jag hoppas även på sol, på dimmiga morgnar, ljumma kvällar, brutala sanningar, billiga clementiner och äkta hjärtan. Och inte minst att mina växter nere på skolan ska ha överlevt veckan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar