1 november 2016

Att sova i dimma, leva och komma tillbaka.

Tisdag igen och igen och igen. Det var tisdag igår, idag och det kommer att vara det imorgon också. Men om ett tag, en dag tillslut, så kommer hela livet att vara en enda lång tisdag, jag ser fram emot den dagen. När det går att separera alla dagar och allt inte är en stor svart dimma som sjunger mig till sömns. I alla fall, jag har höstlov nu. Det behöver jag, behöver vi nog alla faktiskt. Kan knappt fatta att detta är mitt sista höstlov någonsin - hur fort allt faktiskt gått? Det är ju inte alls långt kvar tills min studentmössa kommer, tills vi börjar räkna ner på riktigt och tills jag kan säga att jag klarade det allt.
För att börja lovet med känsla och allt det så åkte jag, Martin, Lukas och pappa till Astrid Lindgrens värld där det nu under veckan är höstmarknad. Glögg, utomhusteater, små eldstäder här och där, busa med Lukas tills han kiknar av skratt och våfflor serverade med varm choklad. Det var så fint och magiskt alltihop. Annars så fortsätter jag att dricka tekopp efter tekopp och målar sida efter sida i mitt block. Det är det som är säkert och okej just nu, och på något sätt har också jag blivit okej med den tillvaron även om det finns så mycket mer jag skulle göra. Vetskapen om att jag behöver vila och göra ingenting i tre dagar efter resan igår är hemskt jobbig - jag vill ju leva leva leva. Men åtminstone vet jag att om tre dagar får jag leva igen.
Förutom att måla och dricka te försöker jag ta hand om mina växter så gott det går, sjukt svårt att ta hand om saker som växer när man samtidigt ska ha sig själv som prio ett under alla omständigheter. Inte min bästa sida att försöka balansera det där, men jag försöker. Det enda jag kan lyssna på nu när jag är ensam är lovsång och det är så ljuvligt. Att äntligen efter fem månader kunna känna att det faktiskt går att lyssna på det, så befriande. Att komma tillbaka till sitt liv. Komma tillbaka till sig själv. Komma tillbaka till den första kärleken.
SparaSpara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar