10 augusti 2016

Skógafoss + íslenskir hestar

Om jag ska vara ärlig så var något av det absolut bästa med resan till Island dessa figurer. Islandshästar! Alltså detta är ett koncept jag verkligen, verkligen gillar. Blev bästis med minst fem stycken och det var något av det finaste jag varit med om. Vilda. Hästar. Krama. Och. Hålla. Om. Vilda. Hästar. Förstår ni hur bra?

En annan megabra grej var ju också vattenfallen. Jag tänkte mycket när vi var där på hur bönder och ägarna av marken så lätt skulle kunna göra alla dessa till en turistattraktion och ta betalt för dem. Men det är så fint att det inte är så, inte någonstans. Allt är fritt, precis som det ska vara. Det gav mig hopp. 
Skógafoss är då ett vattenfall som ligger i söderkanten av Island. Här stannade vi till efter att vi besökt och blivit dyngsura av Seljalandsfoss. Mitt kamerabatteri började då till min chock att blinka och jag slogs av panik då jag hade glömt både laddare och extrabatteri, och att köra en svängom på fyra timmar tillbaka till stugan var ingen av oss heltända på.
Men, hör och häpna, jag lyckades att spara på den lilla batteritiden jag hade kvar för resten dagen. Sjukt antiklimax men spännande grej, inget jag rekommenderar dock. Ha med er ett extrabatteri och var helst inte morgontrötta.
Häst-bästis och någon lycklig rackares trädgård.
Bästa stunden med hästarna var när jag stod och kramade en och fem stycken andra bildar en sorts cirkel runt, pappa ropade försiktigt att snart inser dem att jag inte har något att äta och d... men hann inte komma längre förens jag kände hur en började nafsa på min halsduk. Inte lika mycket bästisar efter den incidenten. Men alla är väl hungriga antar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar