11 juni 2015

Amsterdam, torsdag.

Hej igen!! Dags igen för ett, aningen försenat, Amsterdam-inlägg-tjoffs! Detta är då bilder från torsdagen. Kram på er.
På onsdagskvällen hade jag lyckats tappa bort min kamera, fått tillbaka kameran av personalen på lush (<33) och även köpa en ny jacka! Kommer inte alls ihåg vad affären hette men fy vad mycket fint det fanns där. Amsterdam kan kläder dom.
Morgonen därpå tog vi en buss fylld till bredden av människor från hela världen ut till Keukenhof! Detta är då en enorm trädgård fylld av olika tulpanplanteringar, och andra blommor såklart. Om man vill se mer tulpanfält ska man nog inte åka hit, men annars var det verkligen magiskt. Årets tema var "Van Gogh", vilket passade prefekt för oss. 
Vi tog en båttur genom några grävda kanaler för att åka ut till fälten, vilket var riktigt fint. Hälften av passagerarna satt med earpluggs för att få info om Hollands alla olika tulpansorter, och resten satt som jag och hängde utanför båten med kameror och mobiltelefoner ovan vattnet. Då kändes det verkligen som att man var i Holland, åh så fint detta var.


Efter att ha strosat omkring här i några timmar och sett en Japans trädgård, köpt massviss med tulpaner som blir hemskickade till oss i höst och ätit Holländska våfflor kände vi att vi var färdiga. Eftersom att det var sista kvällen där så såg vi till att hitta en restaurang som låg precis bredvid kanalen, hade sallad och kvällssol. Vi fick alla tre. 
Där satt vi samtidigt som melankolisk musik spelades inifrån och cyklister kom farande från alla håll och nedanför oss flöt det förbi båtar fyllda med skrattande vänner, glada familjer som vinkade åt inget och allt och ett och ett annat par. Måste bara säga det igen, Amsterdam är verkligen en magisk stad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar