11 maj 2015

Amsterdam, onsdag.

Dag 2 i Amsterdam började med att vi steg upp tidigt för att vara först till Greenwoods där vi skulle äta frukost, fruktansvärt fint ställe och är verkligen värt ett besök om man ska äta frukost/lunch/brunch.
Det mesta där inne var i mörkt trä, porslin överallt, det doftade nybryggt kaffe och enorma speglar hängde på väggarna. Skulle bo där om jag kunde. Till frukost åt vi yoghurt med färsk frukt, müsli och honung, hembakat surdegsbröd och själv drack jag chai te+färskpressad juice. 

Efter det satte vid oss vid kanten av kanalen och väntade på kanalbåten (fungerar med samma princip som hop-on-hop-off bussar) för att ta oss till Musembrug (ett kvarter fyllt av museum, trädgårdar och konst). Där köade vi i en timme för att sedan få spendera ytligare några på Van Gogh Museum.
Alltså detta museum är verkligen ett tips om ni nån gång befinner er i Holland. Inte för mycket människor, fin arkitektur därinne överlag och en väldigt intressant guidad tur. Så om ni gillar museum - Van Gogh's!!
Efter det gjorde vi inte så mycket eftersom att det tog ett tag att komma igenom alla våningar, men det var det värt. Vi fortsatte att stereotypiskt turista, besökte den flytande blomstermarknaden, åt italiensk pasta med lax, spenat, tomatsås och parmesan, drack te i solnedgången och konstaterade att i Amsterdam är det fint att vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar