5 januari 2015

En boklista.

1. Vilken var den senaste boken du läste ut?
Har inte en blekaste aning, men just nu läser jag "Will Grayson, Will Grayson" av John Green.

2. Har du böcker liggandes vid sängen? I så fall: vilka?
Ja. Just nu ligger där Vem ska trösta knyttet, Livet efter dig, Fördjupade studier i katasroffysik, Four, min Bibel och Stad av Skuggor.

3. Vilken är den i särklass sämsta boken du läst? Varför?
Oj, jag har svårt att se det negativa i böcker och därav inbillar jag mig att allt är bra, på sitt eget sätt. Men det kan säkerligen vara någon av Sarah Dessens böcker som jag läste när jag var tolv/tretton-ish som gav mig en felaktig bild av vad kärlek ofta är.
4. Om du skulle rekommendera en bok till någon som hatar att läsa, vilken?
Det är en lite väl konstig fråga, om man inte vill läsa så behöver man inte läsa. Men Pojken i randig pyjamas är briljant, och hemsk. Precis som The Perks Of Being A Wallflower, även om den är svårläst så tar den upp så många problem och frågor som ingen annan skriver om – både psykiska och fysiska. Justja!!! Och Eleanor and Park!! Så viktigt bok som precis som Perks tar upp viktiga frågor så som misshandel, självbild och mobbning. En bok som går emot alla normer och många människors ideal av kärlek.

5. Vilken bok du läst har gett störst intryck på dig?
Åh, som jag tidigare har skrivit så gråter jag nästintill varje bok jag läser (eftersom att jag är den enda i familjen som skulle födas med förmågan att gråta till vad som helst). Men jag minns att jag satt i fosterställning inuti min garderob i en halvtimme och grät efter att jag läst ut Divergent-serien. Någon vecka senare läste jag ut The Fault In Our Stars. Det blev en rätt så tårfylld månad kan man säga.
6. Har du läst mest kvinnliga eller manliga författare. 
Det blir nog kvinnliga.

7. Var läser du helst böcker? 
På sommaren – i min hängmatta. Resten av året – i min säng eller på mitt golv. Helst förflyttar jag sängen till golvet.

8. Förklara i en mening varför din favoritbok är din favoritbok?

Hungerspelen är min favoritbok(-böcker) för att det var den första boken som fick mig att känna känslor som inte var relaterat med kärlek (pojke räddar ängslig flicka och de lever lyckliga resten av sitt miserabla tonårsliv) och gjorde mig intresserad av politik, mänskliga rättigheter och jämlikhet i all dess form.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar